Головна > Блог >

Як обрати ім’я для дитини: поради, лайфхаки, історії з життя

Як обрати ім’я для дитини: поради, лайфхаки, історії з життя

Ім’я для дитини – це завжди задача з зірочкою для майбутніх батьків. Деякі вирішують це питання ще під час вагітності, інші чекають народження дитини. Але у кожному випадку вибір імені викликає масу думок, іноді навіть суперечок.

Як зробити правильний вибір і обрати красиве і співзвучне ім’я?

По – перше, можна переглянути в інтернеті список імен для хлопчиків та дівчаток і обрати те, що вам сподобалось найбільше. Найпопулярніші жіночі імена цього року та попередніх: Анна, Дар‘я, Софія, Діана, Марія, Вікторія, Тетяна, Єлизавета, Ангеліна, Вероніка. Серед чоловічих імен це Артем, Данило, Олександр, Андрій, Богдан, Назар, Ілля, Тимофій, Тимур, Марк, Матвій, Іван, Михайло.

По-друге, якщо у вашій сім’ї є традиції щодо вибору імені – назвати на честь дідуся або бабусі або ж назвати дитину на честь апостолів або святих – у дусі християнства.

По-третє, можна вибрати ім’я за його значенням і походженням. Наприклад, ім’я Андрій означає «хоробрий», «мужній». Жіноче ім’я Ірина переводиться як «світ», «спокій». Найчастіше пари обирають ім’я за тими характеристиками, які хочуть бачити у майбутній дитині.

Є майбутні батьки, які хочуть назвати свого малюка якимось незвичайним ім’ям, не таким як усі. Це можуть бути старовинні імена (Світозар або ж Євстахія), важкі подвійні або нестандартні імена (наприклад, Емануела, Аіда-Калина, Жасмін, Будимир, Зореслав, Северин).

Історії людей з незвичайними іменами

Наприклад, на Львівщині батьки назвали свого сина Світозар. Ще у школі вчителі завжди неправильно прочитували у журналі, а однокласники сміялися. Пізніше це незвичне ім’я стало його фішкою у знайомствах з протилежною статтю, а друзі і знайомі називали його «хлопцем з дивним іменем». Зараз він працює водієм, а також є волонтером засновником громадської організації «Піклуюсь». (https://tvoemisto.tv)

Дівчинка Мальвіна проживає на Черкащині. Незвичне ім’я подобається не лише всім родичам, а й самій дівчинці: вона б ніколи не змінила його на більш просте. Їй подобається, що люди звертають на неї увагу через її ім’я та роблять компліменти.  

Але іноді батьки називають своїх дітей так, що потім їм не подобається власне ім’я. Справа навіть не у креативності. Наприклад, Сабіна з Івано - Франківська. Батьки назвали її Галиною, хрестили Анною Але дівчині настільки не подобалось ім’я Галина, що у дорослому віці вона його змінила. Тепер вона носить подвійне ім’я – Сабіна-Анна.

Дивні історії вибору імен у сучасному світі

Наприклад, історія подружньої пари Кортні та Олівер Брукс, яка довірила вибір імені для свого малюка собаці. Подружжя не могло обрати з трьох варіантів: Кейсі, Броуді та Джексон. Тому вони взяли три м’ячі та пішли в парк зі своєю собакою. На м’ячах написали три імені і розкидали їх у парку. Пес приніс один із м’ячів, на якому було написано «Броуді». Так і вирішили назвати дитину. https://www.mirror.co.uk/news/weird-news/were-indecisive-dog-choose-baby-30673973

 

 

Потрібно пам’ятати, що вибір імені – це достатньо відповідальний вибір, тому потрібно підходити до цього з розумінням та обирати те, що вам найбільше сподобалося та припало до душі.

 


Posted 1 місяць тому